Balloner

balloner

Langt størstedelen af befolkningen associerer balloner med hygge, fejring og fællesskab. De kan være store eller små, med farve eller guld. De kan bruges til:

  • Hverdag
  • Fest
  • Fødselsdage
  • Øvrige fejringer og festlige begivenheder
  • Til stort og til småt, som et plaster på såret, som undskyldning eller måske ”bare fordi”.
  • Barnedåb
  • Bryllup
  • Babyshower
  • Studenterfesten

Mulighederne er mange, og det samme er udvalget af balloner. Vidste du eksempelvis, at der udover de klassiske og velkendte farvede balloner, som også findes med print, dekorationsballoner, folieballoner, balloner i guld og sølvballoner, hjerteformede balloner og formet som bogstaver og tal og med konfetti i og mange andre former? Så uanset om du står og skal arrangere 18-års fødselsdag, hvor ballonerne med tal skal være dominerende i udsmykningen og pyntningen, eller et surprise babyshower hvor lyserøde eller blå balloons med teksten ”it’s a boy!” eller ”it’s a girl!” skal danne baggrund for den kommende mor, er der et stort udvalg og gode muligheder for at pynte op med flotte balloner til ethvert tema.

Balloner til en temafest

Som nævnt i afsnittet ovenfor så hører ballonerne sig til, til enhver form for fejring og festlig begivenhed. Ballonerne findes i et utal af farver, former, faconer og mønstre. Du skal gøre dig umage, hvis du ikke skal kunne finde en ballon, der passer til den begivenhed, du er i gang med at planlægge. Ballonerne kan bruges til næsten enhver lejlighed, og de kan være med til at peppe enhver fest op. I afsnittene herunder kan du finde inspiration til, hvordan du kan bruge ballonerne som en del af udsmykningen til din temafest, både fødselsdage, bryllupper, til studenterfesten og til fejring af nytårsaften.

ballonerBalloner til fødselsdag

Hos langt de fleste sættes der automatisk et stort lighedstegn mellem det at fylde år og det at skulle fejre – og uanset om der kun skal et enkelt lys i lagkagen, eller om der skal 18, 20, 30 eller 75 lys i, så vil ballonerne bringe et smil på læben hos modtageren. Både hos de helt unge og hos de lidt ældre. Balloner til fødselsdage kan arrangeres på flere forskellige måder. Forestil dig de festlige og populære tal-ballon, hvor fødselarens alder kan aflæses på ballonerne. Er der tale om en 50-års fødselsdag, kunne man tilsvarende vælge at fylde halvtreds store balloner med helium og konfetti og lade dem hænge ned fra festlokalets loft eller arrangere dem i ranker af balloner. Ballonerne kan både integreres stilfuldt og diskret i festens pynt, mens de samtidig bidrager til et festligt udtryk – eller de kan i massevis udgøre selve dekorationen. Skift den traditionelle flagranke ud med en ranke af balloner, som er enten klistret eller bundet sammen i store bundter, eller lad de mindre balloner i farvetemaer udgøre bordpynten.

Forestil dig et stort arrangement over buffeten med balloner, der danner ordene ”TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN!” eller ”HAPPY BIRTHDAY”. Med bogstavballoner og talballoner har du mulighed for at være kreativ og sætte dit personligt præg, og du kan selv at vælge hvad der skal stå. Bogstavballoner og talballonerne findes både i sølv og gulv, og findes i variationerne a – z og i tallene 0 – 9.

Balloner til barnedåb eller bryllup

Ballonerne kan ligeledes være med til at skabe en hyggelig atmosfære og stemning til både bryllupper, babyshowers og barnedåb. Er det barnedåb eller babyshower, kan man lade de typiske farver være dominerende, såsom røde, lyserøde og rosa balloner, eller blå, grønne og turkise. Der er rig mulighed for at vælge forskellige nuancer, alt efter hvilken stil man er til. Er man til dæmpede, sarte og neutrale farver, kan man eventuelt vælge gennemsigtige balloner med farvet konfetti i.

Som en ekstra fin detalje, kan man til både barnedåb og bryllup ligeledes vælge at sætte et personligt præg på pynten, ved at vælge balloner med print, eksempelvis datoen for den store dag, eller navne på dåbsbarnet eller det nygifte par.

Balloons til de store fejringer og nytår

Der kan være mange store fejringer i løbet af et år. Det kan være runde fødselsdage, som der skal gøres lidt ekstra ud af, det kan være bryllupper og en barnedåb, det kan være en studenterfest eller dimensionsfest, eller den store fejring på årets sidste dag – nytårsaften. Kombiner eventuelt flotte folieballoner og heliumballoner til nytårsfesten med balloner med konfetti. Til de store fejringer hører der sig en masse festligt pynt til, og også her kan ballonerne medtænkes som en del af dekorationen – der findes nemlig både balloner med konfetti, balloner med lys og endda balloner i klare og stærke neonfarver som med garanti kan være med til at skabe den rette stemning til de store fejringer.

Står du med en studenterfest for døren, kan du med fordel lade kuløren på huen være en del pynten. Du kan bruge røde og bordeaux balloner til STX-studenten, de blå og mørkeblå balloner til studenter fra HHX og HTX, og lyseblå til HF-studenterne. Der findes efterhånden ligeså mange forskellige huer, som der findes forskellige balloons. Endnu engang kan både heliumballoner, ballonerne kan fås med personligt print eller bogstavballoner være et hit som en del af udsmykningen.

Ballon med helium

Udover de klassiske almindelige farvede balloner findes der også særlige balloner til helium. Helium er en gasart, der indeholder mindre molekyler end almindelig luft, og det er dette, som gør, at balloner med helium kan svæve. Heliumballonerne kendes i høj grad fra blandt andet cirkus og fra lune markeder om sommeren, hvor børn og unge render rundt med farverige enhjørninger og hjerteballoner svævende over hovederne på sig i lange snore. Men heliumballonerne er også ved at vinde danskernes hjerter med deres mange og sjove muligheder. Du kan læse mere om hvad helium er her

Det er dog vigtigt, at man ikke blot bruger helium i en almindelig ballon, da det nemlig ikke er alle typer af balloner, der egner til sig helium. Hvis du eksempelvis bruger en almindelig ballon til helium, går gassen – bogstaveligt talt – hurtigt af dem, da balloons til helium er produceret i et tættere materiale, som gør at heliums holdbarhed forlænges.